Okolo Třeboně

Tradiční multižánrový festival Okolo Třeboně se koná koncem června a zahajuje letní prázdniny. Na programu jsou letní koncerty venku, a to koncerty v parku i koncerty na nádvoří zámku.

https://okolotrebone.cz/

ProgramZDE


Třeboňská nocturna

Ve dnech 11. – 15. července 2023 se koná 20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu vážné hudby  MHF Třeboňská nocturna.


Borůvkobraní v Borovanech

Tradiční slavnosti Borovan se budou konat v termínu 8. – 9. července 2023.

http://www.boruvkobrani.cz


Pohádkový Chlum

Vodníci se už moc těší na setkání na dalším „Vodnickém splavu“ 31. 7. – 4. 8. 2023.

Již 22. setkání s vodníky, na celodenní program pro děti – každý den jiná hraná pohádka, denní i noční pohádkový les, pěvecká soutěž „Zpívající ŽÁBA“ a další soutěže nejen na břehu, ale i ve vodě, pohádkové dílny, vodnická oficína, jízda na koních a mnoho překvapení.
Vystoupí: Hudebně-divadelní skupina RYBNÍKÁŘI, Divadýlko MRAK, Divadlo ANDROMEDA, Divadýlko vodnice Krndy, Pohádková babička Dadla, Divadelní sdružení Xaver a Kolumbus, Divadlo potulného čajovníka a Jezdecká stáj POHODA.

Kde: V Chlumu u Třeboně na náměstí, v kempu Hejtman – JIH /jak na břehu, tak i na ostrově/,v parku za MC HEJTMAN, v kempu KAPŘÍK, dále U SUMEČKA a v obecním kempu č.2 na Staňkově.

Program – ZDE.


Trhy na náměstí v Třeboni

Konají se v historickém centru jihočeské Třeboně v průběhu roku. Jedná se o populární řemeslné trhy, které jsou samostatnou událostí, a nebo různě tematické. Často tvoří doprovodný program třeboňských slavností či festivalů.

Program na rok 2022 – ZDE.